Flyttstädning och Japan | Ännu en IT-blogg :)

Jag var med i ett söndags event som kalla SEO-sunday där vi bedömer varandras projekt och skriver om dem. Denna vecka var det 24 personer som deltog och jag tänkte skriva några tankar som slog mig när jag kollade igenom projekten.

Japan är ett ganska fascinerande land som jag länge har tänkt att besöka och passligt nog var det 2 deltagare som har japanrelaterade siter denna vecka. Den förste var Yukidama som har byggt en site för dig som vill lära sig japanska. Sidan ser lite ofärdig ut men det ser ut att vara en bra start. Kanske kommer han slänga upp lite affiliatelänkar till japanska läroböcker.

En annan person på forumet som verkar gilla Japan är Mercz som har börjat jobba sin mer reseserelaterade sida om Japan. Sidan kör ett vanligt WP-tema och färgerna känns tyvärr inte så Japanska. Jag hade gått mer på röda färger och en mer stilren design. Men som sagt sidan är inte klar och som tur är , är det supernkelt att byta ut wordpressteman.

Städning är aldrig roligt. Jag känner inte en enda person som faktist tycker den sysselsättning är trevligt på något sätt och finns det någon som gör det är fanimig inte riktigt kloka. 2 Personer har ställt upp med städsidor denna vecka. Den första är Maltie som har riktat in sig på västerås med sin sida Flyttstädning Västerås. Sidan ger ett trevligt intryck med en pepsodentsmajlfamilj som nu har så mycket tid till annat när de anlitar en städfirma. Formuläret däremot har ALLDELLES för mycket inputfält och att fråga Grad av städning (Mild, Normal, Svår) hade jag inte gjort då det är en högst subjektiv åsikt. Dra ner inputfälten till 4 namn, tele, epost, typ av tjäns som efterfrågas så kan en person på firman kontakta dem inom 1 timme. Ja just det, lägg kontaktformuläret på förstasidan med en stor trevlig och klickvänliggrön knapp.

En till städsida som deltog är Mikael som har jobbat på sin sida som heter Flyttstädning Malmö. Sidan ser ganska professionell ut och jag gillar verkligen dammsugaren som suger upp en ren rad i bilden. Sidan kör på ljus design med trevliga detaljer i en ganska skön, grön nyans. Enda lilla jag hade ändrat på är Titeln till att inte se ut som knappen man klicka på under. Jag testade att göra en sökning och förstod inte exakt vart jag hamnat då ingen sökning verkar ha gjorts utan jag hamnade på en kontakt formulärsida. hmmm.

Sist ut i denna post är Plekis som jobbar vidare på sitt hundcommunity om hundar. Jag hoppas han börjar jobba lite med affärsmodellen och bombar in lite reklam på siten icon smile Flyttstädning och Japan

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree