Jag har sett riktiga Googlemänniskor | Ännu en IT-blogg :)

Det är sant! Jag hade mina tvivel, men de existerar. Det jobbar riktiga människor på Google icon smile Jag har sett riktiga Googlemänniskor Denna mystiska internetgigant som kallas Google syns överallt, är överallt, finns överallt men är i princip omöjlig att kontakta.

Hur gick det hela till då?

Jag var inbjuden till Googles Adsense partner day som är en heldagsseminarie om Adsense, Adwords, sökmotormarknadsföring , Google Analytics mm på Clarion Hotel Stockholm.

Dagen var uppdelad i 20-30 minuters föredrag av personer från olika Googleteams. Det snackades en hel del om hur man ska placera annonser för att de ska bli så klickvänliga som möjligt utan att störa helhetsupplevelsen för besökaren.

En annan del var usability och hur det skiljer sig från user experience. Summering på den delen är att du ska fråga dig dessa saker när du bygger en webbsite med användarvänlighet i åtanke(de låter bättre på engelska):

Is it usable?

Is it useful?

Is it understandable?

Is it satisfying?

Is it desirable?

Sen fanns det en hel del andra delar som jag inte alls hann anteckna ner något av men kommer att publicera mer info senare, får förhoppningsvis några slides snart( läs längre ner).

Föredragen som hölls var lite väl korta tidsmässigt, tempot var extremt högt och kändes som att en del av talarna bara ville få det överstökat och varje gång jag började anteckna något eller försökte rita av något från powerpoint slidern så hade talaren hoppat 3 slides framåt när jag lyfte blicken(och jag kladdtecknar snabbt btw).

Hursomhelst lovade de i slutet av dagen att maila alla slides till oss, så jag kommer att publicera dem här så fort jag fått dem.

En sak som fick mig att le var att nästan varenda Googleanställd jag såg hade en Iphone och en snygg lap top med ett stort äpple på skalet icon smile Jag har sett riktiga Googlemänniskor

Vad fick jag med mig från Googledagen då?

En del matnyttig information + en del gamla sanningar

3 Googlepennor

2 Googleblock

och en legobit brandad av Google som dessutom kan användas som ett usb-minne icon biggrin Jag har sett riktiga Googlemänniskor

google usb Jag har sett riktiga Googlemänniskor

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree